Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτιάς


Εντυπωσιακό, γρήγορο, χιουμοριστικό, ευρηματικό, απίθανο το παιδικό έργο που ανέβασε το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και που παρακολουθήσαμε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν απο την μεταφορά τους σε κόσμους μαγικούς και παραμυθένιους

Λίγα Λόγια για το έργο
Έργο γραμμένο το 1595, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτιάς» έχει πλούσια ηθογραφικά στοιχεία, λαϊκές παραδόσεις, όπου τα παραμύθια κυριαρχούν, σ’ αυτό το πραγματικά θεσπέσιο «Όνειρο» κάποιας βραδιάς του καλοκαιριού. 

Όλα ξεκινούν λίγο πριν γίνει ο γάμος του Δούκα της Αθήνας, Θησέα και της βασίλισσας των Αμαζόνων, Ιππολύτης. Η νεαρή Ερμία αρνείται να συμβιβαστεί με την επιθυμία του πατέρα της να την παντρέψει με το Δημήτριο, γιατί ο αγαπημένος της είναι ο Λύσανδρος. Έτσι αποφασίζουν να κλεφτούν και να το σκάσουν τη νύχτα μέσα από το δάσος. Η καλύτερη φίλη της, η Ελένη, το μαρτυράει στο Δημήτριο και τους ακολουθούν… Εν τω μεταξύ, στο δάσος καταφτάνουν ο Βασιλιάς των Ξωτικών, ο Όμπερον και η βασίλισσα, η Τιτάνια, οι νεράιδες και το ξωτικό που λατρεύουν όλα τα παιδιά, ο σκανδαλιάρης Πουκ. Τότε ξεκινάει ένα τρελό και απίστευτα κωμικό μπέρδεμα, μιας και ο Πουκ κάνει κάποια μικρά λάθη στη χρήση ενός μαγικού φίλτρου και οι τέσσερις φίλοι μπλέκονται στην παγίδα του. Μεταμορφώσεις, έρωτες, ξωτικά, ένας γάιδαρος και η βασίλισσα Τιτάνια υφαίνουν τον ιστό της πιο υπέροχης και μαγικής ιστορίας. 
Διασκευή: Κάκια Ιγερινού Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης Χορογραφίες: Μαρία Λαδά Σκηνικά – Κοστούμια - Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύη Γιαννακοπούλου Παίζουν: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Αλέξια Μουστάκα, Νίνα - Ιόλη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου